maanantai 6. tammikuuta 2014

Uuden vuoden perunalaatikko

Vanhoissa, hylätyissä tavaroissa on oma viehätyksensä. Jos ja kun pystyy pelastamaan vanhan tavaran vielä käyttöön, yleensä vielä ihan uuteen käyttötarkoitukseen, on siinä jotain Hienoa isolla hoolla! 

Uuden vuoden kunniaksi sain vihdoin valmiiksi perunanalaatikkoprojektini - ja nyt ei ole kyse siitä joulupöydästä tutusta perunalaatikosta vaan tuommoisesta vanhasta, puisesta perunalaatikosta. Käsittääkseni laatikon on tehnyt pappani, joten ikää tuolla laatikolla on aivan kiitettävästi...aikoinaan ovat mummo ja pappa säilöneet perunansa näissä laatikoissa. Eipä näitä missään nimessä ole sisustuskäyttöön tarkoitettu, mutta....

Suurin työ on näissä ensimmäisissä kuvissakin jo tehty. Työtehtävissään laatikoita tuskin on kovin lempeästi kohdeltu ja aktiivikäytön jälkeen laatikot olivat hylättyinä navetan vintille, joten olihan tässä melkoinen peseminen! Perusteellisen kuurauksen jälkeen pahimpia kohtia on hiottu. Ja sitten tämä jäikin yli puoleksi vuodeksi odottamaan viimeistelyä...mutta nyt on viimein valmista!





Pintaan tuli petsivaha...


Ja lopuksi hieman tekstiä...sabluunan avulla piirsin kirjaimet, mutta siveltimellä ne on maalattu. Maalia ei sitten saanutkaan töpötettyä siististi suoraan sabluunan avulla. Jostain syystä kirjaimet S ja T puuttuivat sabluunasta (muutaman muun kirjaimen kanssa), joten ne on piirretty soveltaen ja vinoonhan tuo T meni! Pöh...





Lehtilaatikoksi tuo on tarkoitettu, mutta toista samanlaista olen suunnitellut lelulaatikoksi...Laatikon vieressä näkyvä yli satavuotias arkku on muuten samasta mummolasta ja sekin pelastettu kun oli ulkorakennukseen hylätty...arkku saanee jossain vaiheessa oman postauksensa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti