maanantai 2. kesäkuuta 2014

Ihan pihalla

Kesä! Ainakin -kuu... Talo ei ole punainen, mutta pikkuinen perunamaa löytyy tänä kesänä pihan perältä. Istutettiin sinne perunoiden ja mansikoiden kaveriksi vähän muutakin, saapa nähdä onko tänä kesänä parempi sato luvassa kuin viime kesänä....silloin jäi kummasti huomiotta koko kasvimaa, oli vähän muutakin.

Istutukset pitää tietenkin merkata ja tästähän päästääkin askarteluun! Kun kerää kaikkea kivaa pikkusälää ja säästää kaikenlaista, niin materiaaliahan löytyi....Ja näillä mennään:


Tänä kesänä istutettiin (ja merkattiin) lehtisalaattia,


keräsalaattia,


porkkanoita,


herneitä kahta eri sorttia (mielikuvitusta peliin!),


tilliä, ruohosipulia ja persiljaa.



Reilu vuosi sitten työkaverin eläkejuhlia juhlittiin kukkahatut päässä. Askartelin itselleni tuolloin kukkahatun, johon kukat tulivat vanhoista, kirpparilta ostetuista kynttilämanseteista.


 En tiennytkään säästäneeni noiden mansettien loput, mutta tulivat joku aika sitten vastaan ja lehdet olivat täydellisiä tähän projektiin. Pikkukasvikset ovat Tiimarista (RIP) ajat sitten ostettuja. 

Kyllä nyt tekee mieli mennä hoitamaan kasvimaata, kun merkkaustikut ovat noin hienoja!


Viime kesänä katti löysi mukavan kakkapaikan pehmeäksi myllätyistä kasvimaan penkeistä, joten tänä kesänä asiaa pyritään ennakolta estämään....


Kun muutimme tähän, puuvajan virkaa toimitti tuommoinen hökötys:



Koiratarha vierestä on jo purettu. Puuvajasta löytyi homehtuvia puita, eiväthän ne tuolla kuivamaan päässeet. Vajalle kävi sitten vähän hassusti...




Ja viime syksynä tilalle kohosi jotain paljon hienompaa :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti