torstai 3. lokakuuta 2013

Kestoilua...


....tai siihen valmistautumista nyt ainakin on ollut ohjelmassa. Onnistuin voittamaan muutama viikko sitten iskeneen vihasuhteeni ompelukonetta kohtaan ja ompelemaan ajat sitten leikatut ja aloitetut kestovaipat valmiiksi... Kestovaippayhdistyksen sivuilta löytyvällä kaavalla on ommeltu nämä, eivät maailman siisteimpiä, mutta omaan käyttöön ihan passeleita (ne on kuitenkin VAIPPOJA, eivät mitään taidekäsitöitä..). Päällä on PUL-kangas, joka pitää kosteuden sisällä ja sisäkankaana mikrofleece, jonka pitäisi siirtää kosteus nopeasti pois iholta ja tuntua iholla kuivalta. Alemmassa vaippakuvassa näkyvät kuosit, joita olen onnistunut haalimaan...oma lemppari ehdottomasti tuo ruskea elukkakangas!





Taskuvaippaan tarvitaan tietenkin imut. Kierrätys kunniaan ja pari vanhaa pyyhettä päätyivät taittoimuiksi. 


Vanhoja harsojakin on tarkoitus käyttää imuina, mutta uusiakin harsoja on hankittu...kaikki sitä hokevat, kuinka harsoja tarvitsee "ihan kaikkeen" - vieläkään en tiedä, mitä ihmettä tuo kaikki sitten on, mutta onpahan nyt sitten harsoja kuitenkin jemmattu siihen _kaikkeen_ ;) 

Harsoja saa kivoilla printeilläkin ja muutamia perusvalkoisia värjäsin vähän paremmin tähän ympäristöön sopiviksi.....




Kamera on kyllä varastanut vähän väristä kirkkautta tässä seuraavassa kuvassa - ompahan nyt sitten hienompaan käyttöön (onhan puklurättinä toimiminen kai hienompi juttu kuin vaipan täytteenä oleminen?) oranssejakin harsoja!


Vaippoja leikellessä jäi pieniä paloja pul-kangasta, jotka piti nekin ottaa hyötykäyttöön. Sitä leikeltiin sitten ympyröitä kankaasta jos toisestakin......


Ja käyttöä odottaa nyt 10 paria uusia liivinsuojiakin.  Samat kommentit kuin vaipoista; eivät maailman siisteimpiä, mutta kelpaavat omaan käyttöön. 



1 kommentti:

  1. voih <3 mun ehdoton suosikki vaipoista oli se robottikangas, johtuuko siitä sit et meillä ei sellaista ole.. :/ Ihania vaippoja olet jokatapauksessa tehnyt!!

    Itse värjäsin kans vaippaan harsoja ;) Meillä niistä tuli violettejä. Tarkoitus on taitella pelkästään niistä ensiviikoiksi vaippoja kuoren alle.

    Tsemppiä loppuun. :)
    -laura

    VastaaPoista